Andreas har sparat tusentals kronor på sin renovering

Att renovera kan oftast bli en dyr historia. Med rådande ränteläge och skenande priser håller många hårt i plånboken. Sedan Andreas Sundberg började handla på Tørn räcker pengarna längre – något som är välkommet hemma i renoveringen av 30-talshuset.

– Jag insåg att Tørn har kvalitetsgrejer och till väldigt bra priser. Då började jag handla där, säger Andreas Sundberg.

Andreas är snickare till yrket och när han skulle dra igång sin firma igen efter ett uppehåll behövde han köpa in nya maskiner och verktyg. Efter att ha kollat runt på nätet hittade han Tørn – en marknadsplats för överskottsvaror från byggvaruhus och leverantörer. Överskottsvaror är helt oanvända byggvaror som byggvaruhusen av olika anledningar inte lyckats sälja.

Hittills har Andreas beställt hem både handverktyg, elverktyg, en batteridriven spikpistol, kap- och gersåg, skruvdragare och olika tillbehör som laddare och batterier.

Det här är Tørn

En digital marknadsplats för överskottsvaror från byggmaterialhandeln.

Med överskottsvaror menas helt oanvända byggvaror som av olika anledningar inte sålts. Det kan vara returer, säsongsvaror, felbeställningar, utställningsexemplar, måttbeställda varor som aldrig hämtades ut, och så vidare.

Tørn grundades i Norge 2020, efter att entreprenören Anjali Bhatnagar upptäckte att en stor del av de varor som byggvaruhusen inte lyckas sälja hamnar på tippen.

Sedan 2022 finns Tørn även i Sverige och erbjuder överskottsvaror från svenska byggvaruhus.

“Det gäller att slå till direkt”

Eftersom Andreas använder verktyg och byggmaterial både i renoveringen hemma och i jobbet, har det blivit många köp – produkter som vanligtvis säljs till ett betydligt högre pris.

– Jag har sparat över 10 000 kronor på att handla hos Tørn jämfört med andra handlare. Och allt har fungerat jättebra. Det är alltid snabba leveranser som kommer när de ska, berättar Andreas.

Då Tørn säljer överskottsvaror finns det ibland bara en eller två av samma vara. Det har hänt att Andreas tittat på en produkt som sedan snabbt sålt slut – någon annan har hunnit före. Därför har han lärt sig att slå till direkt.

– Jag brukar jämföra med vad som finns på andra sidor och Tørn har oftast lägre priser än andra. Så jag har lärt mig att jag måste passa på.

Populära kategorier hos Tørn“Bra grejer till bra priser”

Andreas säger själv att han surfar in på Tørns marknadsplats “för ofta”. Eftersom sortimentet ständigt uppdateras tycker han att det är “kul att se vad som finns”.

– Tørn är bra i alla synpunkter. Jag kan få tag på bra grejer till bra priser och det är nytt och fint. Det finns många fördelar helt enkelt.

3 tips för att inte missa en bra deal

  • Slå till direkt!  Det finns ofta ett begränsat antal av varje vara – så, haffa dealen innan någon annan gör det
  • Spara din sökning! Om du inte hittar exakt det du letar efter, kan du enkelt spara din sökning. Då får du ett mail nästa gång vi får in matchande överskottsvaror. 
  • Kolla Tørn först. Oavsett om du ska totalrenovera eller byta en glödlampa, surfa in på torn.se direkt för att spana in alla klipp.

    Har du några frågor? Se våra ofta ställda frågor här.

Vill du också fynda byggvaror och spara pengar?